HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

EGY PÁLYÁZAT KEZDETE

2010.02.12. 11:48 wineroads.eu

Drága Blogom!
 
Idén is hűek maradtunk önmagunkhoz, még mindig spontán élünk, még mindig az utolsó pillanatban döntünk mindenről,  és döntés után mindig mindent borítunk, még mindig a káosz tetejéről   készülünk azonnali világmegváltásra. DE, amit elhatározunk azt ugyanúgy, mint eddig véghez is visszük, minőségből koncepcióból nem engedve. Most épp a 2010-es on-line magazinunkat , mely mára a "Legyen egy új hordód" pályázattal látszik kiteljesedni  Az egész úgy kezdődött, hogy:
 
A Metropol "Vörös és Fehér" rovatában megjelent az egy "Letűnőben lévő szép szakma vígnapjai" írás amely az Európai Kádárok példájával világít rá a kádárok csodálatos, ámde az ismertlenség homályába vesző hivatására. Egyetértve az írással ajánlottuk a cikket olvasóink figyelmébe is, ami célba is ért!
 
Rögtön kaptuk a levelet, Kalina Kádárüzem, Bodnár Mariannjától, hogy nagyon szép az írás, de legalább az ő nevük is szerepelne benne, ha már a fotó az ő műhelyükbe készült. Kezdődött a bizonyítvány magyarázás, hogy mi csak átvettük a cikket és nem a cikkben eredetlieg megjelent képpel illusztráltuk. Lelkiismeretfurdalásunkat csökkentve tettünk ígéretet, hogy egyszer még, jóvá tesszük bűnünket.
 
Az új évben illik betartani a fogadalmakat. Eldöntöttük itt az idő megkövetni magunkat, az első magazinunk témáját a Kádárok adják. Ezzel még nem is lettünk volna elkésve, sőt meglepő módon időben voltunk önmagunkhoz és a magazinmegjelenéshez képest, de...
 
Egyre több helyről, hallottuk, ha lenne pénzem hordót vennénk. A gondolatok vihart kavartak fejünkben és villámként csapott belénk a megvilágosodás fénye: A kádároknak van jó hordója és a borászoknak van jó bora,  mi pedig a magyar bor jövőjét szolgáljuk: TENNÜNK KELL VALAMIT!
 
Félve hívtuk fel négy nagy magyar kádárcéget, tekintve, hogy egy új hordó ára nem csekélység, hogy szertnénk ha az olvasóink nyerhetnének egy hordót kedvenc borászuknak! Soha nem látott önzetlenséggel és segítőkészséggel állt, mind az Európai Kádárok, mind a Kalina Kádárüzem, mind a Kádár Hungary és a Trust hordógyártó cég a  kezdeményezésünk mellé!
 
Ekkor indult el a lavina: Ki lehet kedvenc borász? Az, aki nem rég indult a pályán, borai gyakorlatilag a zseniségének köszönhető, de egy új hordón múlik az, hogy zseniként jegyezni fogják-e jövőben! Pályázatot írtunk ki leszögezve a kritériumokat és most bár bátran fordultunk a boros szervezetek felé, hogy jó ügyet szolgálunk, tegyük ezt együtt.
 
Mára mellénk állt a Magyar Szőlő és Borkultúra Nonprofit Kft., a Pannon Bormíves Céh a Bor és Piac, a BORIGO, a Vinoport, Herczeg Ágnes és számos borvidéki szervezet és borászati személyiség.
 
Jönnek a pályázatok és március elsejével feláll a szavazóoldal, ahol mindeki leadhatja a szavazatát arra a borászra, aki leginkább méltó egy új hordóra, akinek borai, majd a magyar borok jövőjét jelentik. Az, aki szakmai zsűri elé állva vállalja elhivatottságát és attól sem retten meg, hogy a díjátadón a Pannon Bormustra zárónapján, a Pannon Borteraszon a Master of Wine-ok számára kell bemutatni a borokat.
 
Nagyon izgulunk soha nem éreztük még ennyire erejét és szépségét annak, hogy milyen az másokon segíteni. Csodálatos, és ami mégjobb mindenki részese lehet,ennek a csodának, aki eljuttatja a pályázatot az illetékeshez és szavazatával hozzá is segíti őt álmai megvalósulásához!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr591751708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása