HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Minden relatív, még az újbor is

2009.11.23. 15:43 wineroads.eu

Ha jobban belegondolunk az újbor fogalma nem túl bonyolut dolog. Szeptember a szüretről, november pedig a Márton napról és persze az újborról szól. De mi van azokkal a borvidékekkel, ahol szeptemberben még érik a szőlő? Ott mikor van újbor ünnepe és gyakorlatilag ott mi számít újbornak?

Tokaj-Hegyalja és Mád is azon területek közé tartozik, ahol nem meglepő a novemberi de akár a decemberi szüret sem. Az aszús, félaszús fürtök gyümölcse pedig nem hetek-hónapok alatt érik borrá, hanem hosszú évek során!

Ez esetben felmerül a kérdés, hogy Tokaj-Hegyalján mi tekinthető Úúbornak! Például a Barta Károly Féle Öreg Király dűlőből származó 2007 -es Furmint, már az? Vagy Lenkey Géza 2007-es Furmint-Hárslevelű, Az élet szép! csodája? Esetleg Szepsy István 2007-es száraz Furmintja?

Játsszon, nyerjen és teszteljen! MOST!!!

Ui: Aztán a választ várva, várjuk!

Szólj hozzá!

Címkék: furmint hárslevelű szepsy mád tokaj hegyalja barta lenkey

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr141546445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása