HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Már a cívisek is borászkodnak

2009.08.12. 14:28 wineroads.eu

Minden nagyváros polgárainak van egy sajátos elnevezése, ami magában foglalja az őket jellemző tulajdonságokat. A Debreceni tősgyökereseket pl: cíviseknek hívják, akik nagyvárosiak, nem legfőbb erényük a gyorsaság, ugyanakkor jómódú, tradiciót tisztelő, kúlrúrát szerető, igényes emberek. Hol jön a képbe a szőlő?
 
Pontosan nem tudni, annyi azonban bizonyos, hogy már nyolc éve elkezdődőtt a szőlő és a cívis kapcsolata Homonna Attila első birtokán. Attila a hagyomány útján elindulva kezdett a borászkodásba. Azonban nem érte be  csupán a Tokaj-Hegyaljai hagyományokkal. Saját bevallása szerint "borhippiként" körbejárva a világot kereste a leges, legjobb technológia nélküli technológiát saját borának. A szakértők szerint meg is találta, mindenestere a borok és az azokról alkotott neves vélemények ezt tanúsítják!
Tradíciót modern, szemlélettel
A tokaji Bormívelők Társaságának tagjaként, mint egy gondos szülő aki már a gyermek születésekor egyengeti a gyermek iskolázatásának útját, Attila sem csak a szőlőről, borról, hanem annak a jövőjéről is előre gondoskodik. Hogy a helyi adottságokon  az össz nemzetközi tapasztalatokat ötvözve előállított, kiváló minőségű bort és borvidéket minden, olyan ember akinek a véleménye a borász szakmában kicsit is számít meg-, és elismerje és a tokaji, az erdőbényei borok bekerüljenek az őket illető borok elitjei közé!
A legközelebbi alkalom az ismerkedésre
Augusztus 15-én lesz a BOR, MÁMOR, BÉNYE fesztivál alkalmával, ahol Homonna Attila borai mellett a Jakab Pince borai is megkóstólhatók lesznek.
Chili és Vanilia - Kukorica és Furmint 
Mi sem természetesebb, mint hogy egy a másik ember szemében különcnek vélt borász borait, különleges igényeknek megfelelő étel kísérje. Így a Furmint mellé Chili és Vanilia nagysikerű gasztroblogger, a vegetáriánusokra is gondolva friss Kukoricapürét készít erdei gombával, mely magazinunk konyhasarkában vetett első látásra is ínycsiklandó.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr831305156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása