A Béres csepp ma már fogalom, a megalkotó család, aki a gyógyszeripar révén vált közismertté arra törekszik, hogy a 2002-ben megvásárolt 45 hektáros Béres Szőlőbirtokukon, a természet erejével megalkotott boraik szintén fogalommá váljanak a magyar borkínálatban. Egy falat Magyarország, egy korty tokaji... felkiáltással 2009. augusztus 15-én a BOR, MÁMOR, BÉNYE fesztivál keretében bemutatják birtokukon az eredeti magyar ízeket, melyet a Magita Hotel séfjei álmodtak meg és készítettek el, párosítva pincészet legkiválóbb nedűivel úgy, mint a Naparany, Holdezüst, Cuveék, vagy a Lőcse Furmint.
Sajtlyukon át a bényei panorámát Az idelátogatók a pincében tett séta előtt vagy után részt vehetnek az alföldi, hegyvidéki tehén-, kecske-,illetve juhsajtokból és szezonális gyümölcsökből, házilekvárokból, mézekből és szarvasgombás gyümölcskrémekből összeállított sajtkóstolón. A sajtokat illetve a borokat a legilletékesebbek Kiss Ferenc sajtmester (Körösladány Kiss Házisajt Manufaktura), és Sándor Tamás (Bükki kézműves Sajt és Gasztronómia), valamint Zöldi Kovács Árpád főborász kínálja majd. Mert kell egy hely, ahol minden természetes alapanyagokból készül, ahol nincs modernizálva a folklór, és nem az attrakció megy a vendégért helybe! Ez a BOR, MÁMOR, BÉNYE Fesztivál Erdőbényén.
|