HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Fogadj örökbe egy hordót!

2009.01.20. 16:59 wineroads.eu

Olaszországi nyaralása során már mindenki szembesülhetett az olasz könnyedéggel és a pozitív gondolkodáson alapuló frappáns problémamegoldással. A bor pedig sohasem jelenthet problémát számukra..
 
Már csak azért sem, mert a 2008-as év Itáliában is nagyszerű termést eredményezett, Olaszország közel 47 millió hektoliternyi szüretelt mennyiséggel,  Franciaországot lekőrözve a világ legnagyobb termelője lett. Az olasz "mellénynagyobbító" siker egyidejüleg azonban kisebb gond is tekintve az exportot nehezítő világgazdasági válságot és a wellness életstílus megváltoztatta fogyasztói trendet. Az 1970'-es években az átlag olasz borfogyasztás 110 liter/év volt, mára ez mindössze 45 liter/év.
 
Aggodalomra semmi gond, hiszen máris elkészültek a többlet eladását sarkalló XXI. századi marketingstratégiák. A művészi boroscímkék ugyan csak a gyüjtők számára jelentenek örömöt és ez nem vezet ugrásszerű keresletnövekedéshez, de az "Adoptálj egy hordót!" program kétségkívül a jelenlegi legzseniálisabb ötlet. A valdipiatti, Montepulciano-Borászat által hírdetett akció keretében a vásárló maga döntheti el, hogy mi érlelődjön a hordójában, vagyis jelen lehet a bor készítésénél.
 
Nem létezik, hogy mi magyarok ne tudnánk hasonló jó dolgokat kitalálni. Gondolj, gondolj!!
 

Friss borturisztikai hírek »

 

Szólj hozzá!

Címkék: olasz válság hordó montepulciano világgazdasági

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr5891438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása