HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Édes, jéghideg, gömbformájú... Mi az?

2009.01.07. 21:02 wineroads.eu

Nem, nem fagyi de lehetne. Januárban azonban nem a jégkrémnek hanem a jégbornak van itt az ideje. Így a helyes válasz: megfagyott szőlőszem.

Míg mások általában bosszankodnak a hideg miatt, addig némely borász alig várja, hogy 7 fok legyen mínuszban. Ekkor ugyanis megkezdődhet a megfagyott szőlőszemek szürete és préselése. Ezek a bogyók különösen édesek, mivel a szőlő nedvességtartalmát megőrzi a fagy, az így nyert mustban már 250-es cukorfokot is mértek! Az általában fehér szőlőből, elsősorban rieslingből készült bor igen különlges, ezt jelzi az is, hogy általában 0,375 illetve 0,5 literes kiszerelésben palackozzák. Az ár így is elég magas, de ha belegondolunk, hogy januárban még az utcán is elég kibírni a hideget abszolút ár-érték arányos a termék!

Érdemes megjegyeznünk, hogy a jégbor évjárata, függetlenül a szüretelés idejétől, mindig a szőlőtermés évét jelzi.

Ha valaki mégis szeretné kipróbálni, hogyan zajlik a szüret látogasson el most péntek-szombaton Kisharsányba a Vylyan jégborszüretre!

Vegyen részt jégbogyó szüreten!

Friss borturisztikai hírek »

Szólj hozzá!

Címkék: vylyan szüret jégbor

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr9864290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása