HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Szlovénia beelőz?

2008.05.23. 08:42 wineroads.eu

Nagy port kavart az elmúlt hetekben, hogy Szlovákiában előbb lesz hivatalos fizetőeszköz majd az Euró, mint idehaza. A legutóbbi  szlovén szőlőtermesztéssel kapcsolatos hírek gyakorisága pedig arra enged következtetni, hogy ha nem figyelünk eléggé, újabb területen köröznek le minket a szomszédaink. 
 
Bár Szlovénia csak Európa kissebb bortermelő országai közé sorolható, mégis egyre többet cikkeznek róla a nemzetközi szaksajtóban. A németországi Wein-Plus oldalain túl, a brit Jancis Robinson újságírónő is rövid időn belül már harmadszor számolt be szlovén borkülenlegességekről. Sikerük azonban nem korlátozódik a kontinensre, a szlovén borok ugyanis a tengeren túlon is hódítanak. Corie Brown, a Los Angeles Times munkatársa arról számolt be, hogy újabban a holywoodi éttermek italtrendjét  a szlovén "wild, wild wines", azaz a  "vadító, vadító borok" határozzák meg.
 
Nem értem, mivel tudhatnak többet az ő boraik a mieinknél? Pedig már megszokhattuk, hogy a magyarok keze mindenhol és mindenben benn volt és van napjainkban is. Így van ezzel az amerikai borászat is, hiszen Kalifornia is egy magyar úriembernek, Haraszty Ágostonnak köszönheti az Európából meghonosított szőlőfajtákat.
 
Ön szerint elég figyelmet fordít a nemzetközi szaksajtó a magyar borokra, illetve a magyar borászatok kellőképpen ápolják külföldi médiakapcsolataikat?

Friss borturisztikai hírek »

Szólj hozzá!

Címkék: kalifornia szlovénia borászat haraszty magyar borok wein plus los angeles times vadító borok sonoma valley buena vista

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr84483457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása