HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Minden csepp bor emlékeztet

2008.03.19. 11:09 wineroads.eu

Minden igazi borbarát kedves ismerőse volt Figula Mihály, bár borai még ott sorakoznak az igényes szaküzletek polcain, ő már nem lep meg minket újabb kompozícióval, keddre virradó éjszaka eltávozott közülünk.

1952-ben született. A kertészeti egyetemen szerzett diplomát 1976-ban. Ezt követően a Badacsony Vidéki Pincegazdaságnál, majd a Balatonfüred-Csopak Tája Mgtsz-nél dolgozott. Családi pincészete az 1993-as évjárattal indult, 2000-től főállásban a családi pincészet vezetője. Az Év Bortermelőjének 2000-ben választották meg.

Első generációs borász, de fia Misi – nem szülői instrukcióra – ezt a szakmát választotta. A borászat iránti elkötelezettséget feleségének köszönheti, akinek nagyapja Balatonfüreden az egyik legismertebb szőlősgazda volt. A pincészet egyik meghatározója a magyar fehérbor piacnak. Kínálatuk alapvetően száraz fehérborokból áll: chardonnay, olaszrizling, szürkebarát, sauvignon blanc, tramini. Az új tölgyfahordós érlelés színesíti az amúgy sem kis kínálatot. Boraira jellemző, hogy nem öregednek túl gyorsan.

Nyugodjék békében.

Friss borturisztikai hírek »

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr13387479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása