HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Tokaj-Hegyalja első a világon

2009.08.07. 09:39 wineroads.eu

Amikor a jó és a rossz "én" vitatkozik az emberben folyamatosan törnek ki a pro és kontra gondolatok, a tények azonban tények maradnak miszerint:

Pro: Itt állították elő a világ első aszúját Kontra: a nagy Soproni borvidéken 1524-ben már készült Ausbruch.

Pro:A tokaji aszú világhírű! Kontra: ...Magyarországon!

Pro: A borok királya a királyok bora! Kontra: Tokaj nem egyenlő az aszúval, sokkal több annál!

AZONBAN:

1737-es királyi rendelet bizonyítja, hogy Tokaj-Hegyalja a világ első zárt borvidéke!

Ugye, hogy kihagyhatatlan ellátogatni erre a borvidékre, kideríteni az igazságot? Mi lenne erre jobb időpont, mint Augusztus 15. a BOR, MÁMOR BÉNYE Fesztivál alkalmával, ahol a zempléni Fesztivál keretében a legszélesebb zenei kínálat itt lezs ezen a napon az országban a Vacka Rádiótól a Cotton Club Singersen át egészen a Pécsi Kamara Kórusig!

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr481294187

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása