HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Kóser bor

2009.08.07. 10:26 wineroads.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tokaj-Hegyalján korábban hászid közösségek éltek, amik élén a rebbe állt. Köztük sok cádit, azaz csodarabbi találunk, legismertebb köztük Teitelbaum rabbi sírja. Ennél fogva a térség kiemelt zsidó zarándokhelynek számít. A zarándokok, úgy nevezett kvitliket, azaz kívánságcédulákat hagynak a rabbik sírjainál hogy kívánságuk teljesüljön.

Ha pedig zsidó vallás akkor kóser bor és, hogy mitől kóser egy bor azt a borvidék és gasztronómia megszállotja Fűszeres Eszter fogalmazta meg - Fűszer és Lélek blogjában - legtalálóbban, aki egyébiránt szintén ott lesz Erdőbényén a BOR, MÁMOR BÉNYE fesztiválon és gasztroblogger társaival egyedi ízharmóniával teljesíti ki a bényei borokat.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr911294263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása