HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

7 már csak két hét!

2009.08.03. 17:05 wineroads.eu

Már csak közel 2 hét van vissza az első BOR MÁMOR BÉNYE Fesztiválig! hogy miért is érdemes oda látogatni? Mert...

7: ...  itt a bor, a falusi hangulat mellett ízelítőt kaphatunk az egykori nemesi élet részleteiből is. A XVII. századi egykori Budaházi fekete kúriában vagy az egykori XVIII. századi késő barokk Szirmay kastély ma szeretetotthon, melynek impozáns épülete alatt pincesor húzódik. Szirmay Ödön pedig nem csak kastélyt, hanem gyógyfürdőt is építettett a falu határában található gyógyvízforrásra. A gyógyvíz magas timsótartalmát már a középkorban is felfedezték. A Fürdő ma, mint Honvéd üdülő üzemel.

+1

A Fesztivál egyik színhelye a Magita hotel, mely szintén lehetőséget ad a fürdőzésre, emelett pedig a fesztivál ideje alatt a Cotton Club Singers koncert helyszínéül is szolgál.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr891286365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása