HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

20 nap 20 ok

2009.07.27. 15:31 wineroads.eu

Pontosan húsz nap van még hátra az első erdőbényei BOR, MÁMOR, BÉNYE Fesztiválig, augusztus 15-ig. 20 nap alatt 20+20 indok, hogy miért látogassuk el Tokaj Hegyaljára, és vegyünk részt az első rendhagyó pincefesztiválon, Erdőbényén:

"Ád"1. Mert Erdőbénye egy legendás hely

Volt idő mikor nem csak az idegentől de még a magyartól is félnie kellett magyarnak, ám szerencsére ekkor is voltak olyanok akik segítséget nyújtottak a bajba jutottakon. Erdőbényén egy Magita nevű lány volt az, aki saját életét sem féltve segített minden rászorulón. Szépségével megbabonázta a török ellenséget,  a vezéreket csapdába csalta. Hiába lázadt fel a történteken a török sereg, Magita szépsége elől mindegyik katona tehetlen volt. Így mikor azt a parancsot kapták, hogy Magitát élve el kell temetni, végrehajtották de, mint Mátyás király okos lánya, el is temették meg nem is! Hiszen a lány sírját a pince felé ásták, ahonnann könnyű szerrel megmenekülhetett. Meg is menekült, amíg a csapdába csalt törökök ki nem szabadultak. Miközben Magitát üldözték a lánnyal együtt a tóba fulladtak, mely emlékét őrizve ma is  Magita nevét viseli.

+1  Mert egyegyetlen egy pincefesztivál sem kezdődött még báránytereléssel....

Részletek: www.erdobenyefesztival.hu

Friss borturisztikai hírek »

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr11271152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása