HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

A pásztoróra a szőlőben, az eszem-iszom és a kissebbségi balhé

2009.10.09. 15:27 wineroads.eu

Nos, a fenti cím nem provokatív célzattal, hanem csak egyszerű felmérésként fogalmazódott meg miszerint, rohanó világunkban minden egyes perc ki van számolva, ezért gondolkodádmódunkban automatikusan szelektálunk és maximum az extrémitások a vágy, az erőszak és a testi élvezetek esetében térünk el a céliránytól.

Ezért van az, hogy a média különböző csavarintásokkal, kiélezve tálal egy-egy, amúgy teljesen átlagos témát, megnyerve ezzel az olvasó figyelmét, mint például jelen esteben a fenti cmmel, mely amúgy az alábbiakat takarja:

Pásztoróra a szőlőben - Hetedhét Pásztortüzek Erdőbényén
Ki ne szeretné élvezni a kellemes őszi napsugárt a szőlőben, bort kortyolgatva, és élvezni a naplemente látványát hét pásztortűz melegében, e hét utolsó előtti napján? Aki átélte a BOR, MÁMOR, BÉNYE feelinget ezt biztosan nem hagyja ki!

Eszem-iszom
Mert ugye a szívhez a gyomron át vezet az út, és még mindig nagyobb a hatásfoka egy-egy gasztronómiai rendezvénynek, mint bármely híres kiállításnak a "szépművészetiben". De ez így van jól, most harmadik alkalommal nyílik lehetőség részt venni a várban megrendezett Pálinka és Kolbász Fesztiválon!

Kisebbségi balhé
Mivel a helyi hagyományok a folklór mai tendenciáját követve kihalóban, legalábbis kisebbségben van. Ezért nagyon fontosak, a tradíciók  a népi ünnepek egyedi részleteinek megismerése és tovább éltetése egy-egy vidéki rendezvényen, mint például a jászoké a Berényi Ünnepen Jászberényben.

Az igazság pedig odaát van, a szavak mögött a helyszínen, ahol zajlik az élet!

További programok.
Friss borturisztikai hírek »

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr11438855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződgyík 2009.10.13. 11:48:28

A pásztoróra a szőlősben az egy érdekes téma, nekem eddig csak a kukoricásban sikerült, de az jó volt... ha már a szüleink otthon voltak :)
süti beállítások módosítása