HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Füst mámor minőség

2009.03.18. 11:13 wineroads.eu

Megfigyelhető, hogy a jó történések észrevétlenek maradnak, míg a változatlan rossz dolgok folyamatosan központi témát alkotnak!

Egy évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlen volt egy szórakozó-, vendéglátóhely, egy tömött váróterem, bármilyen közintézmény előcsarnoka dohányfüst nélkül. A nem dohányosook védelmében hozott törvény életbelépésétől az üzemeltetők forgalom visszaesést vártak, amikor is bizonyos idő eltetével  nem csak, hogy továbbra is jólműködik a dolog, hanem egyenesen pozitívumként hozható fel a nemdohányzó, éttere, szálloda és egyéb szolgáltatás.

Kiszúrás a dohányosokkal? Dehogy, épp ellenkezőleg a cigaretta, a szivar épp olyan élvezeti cikk, mint a bor vagy más minőségi alkohol, melynek fogyasztása megköveteli a kellő alkalmat. Hogy a cigaretta nem csak élvezeti cikk, hanem nyugtató kényszercselekvés is? Az evés is, az ivás is az mégsem kapunk elő az utcán egy borosüveget.

Az ésszerű új szabályok tehát nem feltétlenül olyan rosszak, mint ahogy azok az első pillanatban tűnnek, hiszen ezek nem csak a környezetnek tesznek jót de maguknak az érintetteknek is.

Friss borturisztikai hírek »

Szólj hozzá!

Címkék: cikk dohányzás bor cigaretta étterem szivar élvezeti

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr481009351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása