HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Borok és érzelmek

2009.02.25. 23:16 wineroads.eu

A XXI. század termékáradatában olyan széles választék tárul a fogyasztó elé, hogy még a leggyakorlottabaknak is idő kell az eligazodáshoz. Hogyan dönt egy laikus?

Végigolvassa a borászatok kínálatát, megállapítja, hogy körülbelül melyik ízvilág az, amire vágyik, majd szűkit azokra a borászatokra, melyeket már hallásból ismer, és most hogyan tovább? Jön a jó öreg pénztárca elmélet, de hiába ezen a szinten nincsenek nagy csodák, körülbelül minden egy árkatógria.

Elakadtunk? Bizonyos értelemben igen, mert innentől csak az érzékszervünkre hagyatkozhatunk, de hogyan, a boltban, nincs bor teszter, nincs lehetőség egy nyalintásra a jóból.

Szóval, marad a szem és érzelem kategória, ami teljesen egyéni kinek a szines kinek a puritán, kinek a könnyed, kinek a komoly bemutatkozás nyeri el a bizalmát. Ha biztosra akarunk menni akkor olyant kell kitalálni, amit tudunk, hogy sokan választanak, praktikus csomagolás - lekapom a polcról és még csomagolni sem kell.  Előre gyártott klisé szövegek a Legjobb apukának, főnőknek, anyukának és mindenkinek aki szereti a bort  a világon.  A képeslapok mintájára, Üdvözlet... -ból!

De mi van ha nem ajándékba lesz a bor itt már kőkeményen az érzelmekre kell apellálni. Ha például egy sejtelmes elnevezéssel kiváncsiságot ébresztünk. Nem, ez nem elég tuti az illóolajoknál sem jönnek be a fantázianevek. De  mondjuk ha babonára apellálunk garantált a siker. Például a kínaiaknál élnek-halnak a szerencsehozó nyolcas számért. Nem véletlenül 2008-ban volt a pekingi olimpia, születéseket, házasságokat, időzítenek augusztus 08-ra. Ott a tuti befutó a 8888-as évjárat iletve elnevezés lenne.

Hogy nálunk mi az igazi, nos szabad a gazda....

Friss borturisztikai hírek »

Szólj hozzá!

Címkék: marketing bor olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr22966497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása