HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Villányi, vagy Bordeaux-i?

2009.02.01. 17:55 wineroads.eu

És most már tudom, de tudom,  de tudom hogy hova ...

Korábbi bejegyzéseimben egy érdekes videóról számoltam be, melynek célja megjelenésekor rejtély volt és a folytatásból sem derült ki  sokkal több. Most azonban egy egészen új videó jelent meg ugyenezenen a helyen, az Indexen...
 
... mely a magyar, ezen belül is a villányi borok árát volt hivatott megvitatni. A kérdés maga legalább olyan végtelen vitát szül, mint "A tyúk, vagy a tojás " esete. A lényeg azonban nem is a kérdésen van, hanem a válaszon, amely kisebb vitát váltott egy ismert boros blogon, a Művelt Alkoholistán.
 
Több hozzáértő igen színvonalas válasza azt bizonyítja, hogy tisztában vannak nem csak a drágának mondott magyar borok ízével, de a külföldi - árban és ízben is - csúcsborokéval is. A lényeg pedig ezen a konklúzión van, hiszen megvan az igény a jó borokra, tehát csak megfelelően kell őket bemutatni. Mert a mindennapok emberének igenis szüksége van a borra, a nehezebb időkben még jobban, mint valaha. Mert a bor hozzátartozik az élet apró örömeihez épp úgy, mint az az öröm, amit a vásárlásakor él át a fogyasztó. Bizonyított tény ugyanis, hogy a vásárláskor részben olyan élményt élünk át, mint egy orgazmus alkalmával, amikor is örömöt kiváltó hormonok (endorfin, oxitocin és dopamin) szabadulnak fel a testben.
 
Mi kellhet még? Egy vásárlás előtte, egy bor utána! És itt nem az érték a mérték...
 

Friss borturisztikai hírek »
On-line borkóstoló »

Szólj hozzá!

Címkék: index bordeaux villány orgazmus bor alkoholista művelt

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr9916465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása