HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Itt a farsang áll a bál, tarts velünk ha kóstolnál...

2009.01.30. 10:57 wineroads.eu

A farsangot mindenki ismeri: fánk, jelmez, tánc, búsójárás egyéb népi hagyományok nálunk, karneválok külföldön. A farsang azonban több ennél.

A latin eredete szerint a római Bacchus boristen ünnepe, melyet bacchanalianak neveztek és a maihoz hasonlatos módon ünnepeltek. A Felvidéken szokás volt az ún. bakkuszjárás, amikor is kecskebőrbe bújt álarcos alakok ijesztgették a lányokat, tréfálták a helyieket.

Ez a farsang azonban merőben más, itt nincs alakoskodás, koromszórás, kakasütés, libanyaktörés. Bár ez utóbbit inkább visszavonnám.

Ugyanis az általam kínált XXI. századi bacchanalia sor mindegyike jó szórakozást ígér kellemes borokkal fimon étkekkel, ahol lehet, hogy még libanyak is törik...

 

Friss borturisztikai hírek »

Szólj hozzá!

Címkék: furmint bikavér vylyan árvay szepsy bor laposa borvacsora szecskő tokaji tringa losonczi libalövér

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr91911942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása