Jó hír a borkedvelő fogyókúrázóknak, hogy az évelejei fogyókúrás időszakban sem kell lemondaniuk a borról.
A németországi Ulmban végzett egyetemi klinikai kutatás eredményéről a német Borakadémia valamint a Bor és Egészség fórum számolt be. Húsz zsíros ételeket kedvelő tesztalanynak három hónapon át diétás ételeket kínáltak fel, melyhez a csoport egyik fele 200 mililiter gyümölcslét, a másik fele pedig ugyanennyi fehérbort fogyasztott. A kutatás vezetője Herwig Herbert Ditschuneit nyilatkozatában megerősítette, hogy a fehérbor elősegítette a fogyókúrát. A "Fehérboros csoport" tesztalanyai átlagosan 4,6 kilótól tudtak megszabadulni, míg a "Gyümölcsleves csoport" eredménye átlagosan 3,8 kiló volt.
További megnyugvást jelent a kételkedőknek, hogy a májfunkciók mindkét csoport esetében változatlanok maradtak és egészségre káros hatása sem volt a mértékletes borfogyasztásnak.