HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Fogyókúrázzon borozva!

2009.01.07. 20:55 wineroads.eu

Jó hír a borkedvelő fogyókúrázóknak, hogy az évelejei fogyókúrás időszakban sem kell lemondaniuk a borról.

A németországi Ulmban végzett egyetemi klinikai kutatás eredményéről a német Borakadémia valamint a Bor és Egészség fórum számolt be. Húsz zsíros ételeket kedvelő tesztalanynak három hónapon át diétás ételeket kínáltak fel, melyhez a csoport egyik fele 200 mililiter gyümölcslét, a másik fele pedig ugyanennyi fehérbort fogyasztott. A kutatás vezetője Herwig Herbert Ditschuneit nyilatkozatában megerősítette, hogy a fehérbor elősegítette a fogyókúrát. A "Fehérboros csoport" tesztalanyai átlagosan 4,6 kilótól tudtak megszabadulni, míg a "Gyümölcsleves csoport" eredménye átlagosan 3,8 kiló volt.

További megnyugvást jelent a kételkedőknek, hogy a májfunkciók mindkét csoport esetében változatlanok maradtak és egészségre káros hatása sem volt a mértékletes borfogyasztásnak.

Friss borturisztikai hírek »

Szólj hozzá!

Címkék: bor fogyókúra diéta vörösbor

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr87864277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása