HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Magyarok mindenütt, az otthon az valami más

2009.08.13. 10:28 wineroads.eu

A világ és mi magyarok is megszokott és jól eső érzéssel fogadjuk, hogy bármerre is járunk a világban biztosan találkozunk egy-egy honfitárssal vagy legalábbis hagyatékával. Az is pozitív hogy Magyarországon is egyre több az olyan letelepedő külföldi, aki más megvilágításba helyezi a mi megszokott környezetünket, éltető energiát adva ezzel a hétköznapoknak és megbecsülést a természeti kincseinknek.
 
19, egy híjján 20...
éve, hogy két diplomás francia fiatal úgy döntött, hogy  "politikai élményturizmus"-tól indíttatva egy volt szocialista országban tölti el gyakorlati éveit, ezen belül is Magyarországon, ahol elképzeléseik szerint legyorsabban zajlik majd le a rendszerváltás.
10 éve hogy az itthon otthon lett
Majd, amikor megismerték az országot az itt élő embereket a kultúránkat már nem akartak többé turisták lenni, már Magyarországon élők akartak lenni, és a látottak, hallottak, tapasztaltaktól inspirálva alkotni akartak, így született meg,
egy hely, ami nem hangulatos , hanem a hely, ami a hangulat maga
Anne Roy és Pascal Leeman végzettségüket tekintve élelmiszeripari mérnökök, valójában polihisztorok, akik Tokaj-Hegyalján, tolcsvai Ős kaján éttermükben ősi magyar speciálitásokat kínálnak franciásan tálalva a testnek és tápláló kultúrát szemen és fülön keresztül a léleknek. Éttermük, minden szobáját más-más hangulatban rendezték be, hogy a vendégek a lelkiállapotuknak legmegfelelőbb helyiségben foglalhassanak helyet. Pascal a konyhai varázslás mellett vászonra veti az őt ért élményeket elkápráztatva ezzel a vendégek tekintetét miközben gondosan ügyel, a megfelelő zenei aláfestésre is. A teljességet azonban természetesen a tokaji bor adja,
Auguszus 15-én is
amikor a BOR,MÁMOR,BÉNYE fesztivál keretein belül a Karádi és Berger Borászat boraihoz kínálja majd az Ős kaján nyári menüsorát, festményeit,klasszikus és jazz dallamok kíséretében.
Karádi és Berger
Szilvia és Zsolt szintén nem tősgyökeresek Tokaj-Hegyalján, de ők is pont egy évtizede már Erdőbényét tekintik otthonuknak. Ma 4 hektáron gazdálkodnak és rendítetlenül hisznek abban, hogy "A Tokaji nem egyenlő az aszúval, sokkal több annál."

Már csak pár nap a nagy eseményig, de addig is pascal egy frissítő paradicsomlevessel kedveskedik!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: és bor anne tolcsva erdőbénye roy pascal ős berger mámor kaján karádi bénye leeman

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr81306664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása