HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Érzékek diadalma

2009.03.18. 13:52 wineroads.eu

Hogyan könnytíhető meg a hozzá nem értők borvásárlása?

Aki nem szereti vagy nem ismeri a bort miért akarna vásárolni, tehetnénk fel a kérdést.  Mondjuk mert megkóstolja, hogy eldöndthesse szereti-e vagy nem, vagy pedig ajándékba. Ilyenkor pedig mi másra hagyatkozhatna, mint az árra vagy a külsőségekre. Mert a borok ismeretében jártas emberkenek sokat mondó rosé, vagy chardonnay kifejezés a hozzá nem értőknek ugyanolyan idegen, mint a magyar konyhát kedvelőknek a jam gyökér vagy a chili.

Megkönnyíti a döntést egy tréfás, önmagában is dekoratív palack vagy épp egy olyan boroscímke, mely érzelmeket fejez ki, ugyankkor nem degradálja le a benne rejlő bort!

Magam elé tudok képzelni egy olyan szupermarket boros részleget is, mely a "wines for dummies" elven a kezdőknek nyújtana segítséget az ajándék bor kiválasztásában. A polc tematikus képeslapok elrendezéséhez hasonlítana, mely nem borvidékenként vagy vörös-fehér, rosé bontásban mutatná be a borokat, hanem alkalomhoz illően. Pl.: Somlói Juhfarkot a romantikus pillanatokhoz, Tokaji Aszút hosszú téli esték merengéseihez. Jeles alkalmakra jeles borok lennének felsorakoztatva. De lehetne ételekhez párosított részleg is, mely a vendégül látók dolgát könnyítené meg.

Szólj hozzá!

Címkék: bor képeslapok szupemarket

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr821009701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása