HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Dolce Vita a'la Brut

2009.01.13. 21:37 wineroads.eu

Akik igazán megengedhetik maguknak, hogy élvezzék az édes életet, azok a fanyar és száraz ízekre esküsznek. A minőség titka számukra a száraz, félszáraz pezsgőkben és a keserű csokoládéban rejlik.

Minél sötétebb egy csokoládé, annál magasabb a kakaótartalma és minél több kakaó van benne, annál értékesebb. Az ősi maya világban a kakaóbab legalább olyan értékes volt, mint amennyire keserű önmagában. Az igazi rajongók pedig, a természetes, kizárólag kakaóból készült csokoládét tartják valódinak. Keserű csoki, száraz pezsgő. A csokoládé és a pezsgők elit világa pedig abban egyezik, hogy az igazi minőségnek esküdt ellensége a hozzáadott cukor.

A különleges minőségnek azonban ára van. Az Extra Brut pezsgők jóval magasabb áron kaphatók a többi pezsgőnél. Ez a tény nem jelenti azt, hogy csak a száraz ízek tekinthetők minőséginek, mert nem csak a száraz pezsgők, borok finomak és nem csak ezek a drágák. Példának okáért, itt van a mézédes tokaji aszú, vagy az igazi különlegesség, a jégbor. Édesek, drágák és vitathatatlanul elegánsak.

De, mint azt tudjuk a puding próbája az evés. Ha véleményt szeretne alkotni arról, hogy Önhöz melyik ízvilág áll közelebb, vegyen részt játékunkban, ahol megnyerheti a Garamvári Pezsgőpincészet Chateau Vincent Evolution Rose, a Törley Pezsgőpincészet Chardonnay Brut száraz ízvilágú és a Royalsekt Kft. Muscat de Luxe "gyümölcsálom"-ízű édes pezsgőjét +1 ráadásként a Garamvári Szőlőbirtok Délidűlő Chardonnay borát.

Friss borturisztikai hírek »
Játék »

Szólj hozzá!

Címkék: játék chardonnay bor garamvári pezsgő törley csokoládé nyeremény kakaó helibor royalsekt

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr35875899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása