HTML

Borutak blog

Borturisztikai hírek, események. Utazások, élmények , pro és contra tapasztalatok borutazások során és minden, ami a wineroads.eu borturisztikai portálon történik szőlővel és borral kapcsolatban.

Linkblog

Dobozba zárt borok

2008.06.05. 14:43 wineroads.eu

dobozos borAz utóbbi időkben nagyon trendi mindent "zöld" szemszögből, vagyis újrahasznosítás szempontjából megközelíteni. Ebből a megfontolásból már egyre több helyen kapható dobozba csomagolt bor. Ugyanakkor, a hír hallatán további kérdések merülnek fel az emberben.

Lehet, hogy szállítás és tárolás szempontjából sokkal praktikusabb a Tetra Pack külső, de vajon ez a műanyag és alufólia megoldás tényleg környezetbarátabb az üvegnél? No és az új külső hogyan párosul a minőséggel? Tanulmányok ugyan bebizonyították, hogy a csomagolás nagymértékben befolyásolja a döntéshozatalt és hogy hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a szebb megjelenésű bor finomabb egy egyszerű palacknál, de dobozból inni mondjuk egy Bikavért azért elég illúzió romboló lenne. A közelmúltban zajló Londoni borkonferencián azonban, mégis felmerült a műanyag alkalmazása a borászatban, igaz a parafadugók helyettesítésére. A cél ugyanis ugyanolyan kondíciók biztosítása a parafa hátrányainak - dugóíz és szag, eltarthatósági problémák - kiküszöbölésével.

A jövő tehát a dobozos boré és a borautomatáké lenne?

Friss borturisztikai hírek »

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: bor parafa borok wineroads.eu dobozos bor tetra pack műanyag dugó

A bejegyzés trackback címe:

https://borutak.blog.hu/api/trackback/id/tr90505164

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: have a peek at this web-site 2017.12.22. 21:45:34

Ajánlatok a kedvenc helyeidről - kockablog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása