
Lehet, hogy szállítás és tárolás szempontjából sokkal praktikusabb a Tetra Pack külső, de vajon ez a műanyag és alufólia megoldás tényleg környezetbarátabb az üvegnél? No és az új külső hogyan párosul a minőséggel? Tanulmányok ugyan bebizonyították, hogy a csomagolás nagymértékben befolyásolja a döntéshozatalt és hogy hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a szebb megjelenésű bor finomabb egy egyszerű palacknál, de dobozból inni mondjuk egy Bikavért azért elég illúzió romboló lenne. A közelmúltban zajló Londoni borkonferencián azonban, mégis felmerült a műanyag alkalmazása a borászatban, igaz a parafadugók helyettesítésére. A cél ugyanis ugyanolyan kondíciók biztosítása a parafa hátrányainak - dugóíz és szag, eltarthatósági problémák - kiküszöbölésével.
A jövő tehát a dobozos boré és a borautomatáké lenne?
Friss borturisztikai hírek »